.

Teáink

50 különböző fajta fekete, zöld és gyümölcsös teából választhatnak Vendégeink, amik egyenesen Dél-Afrikából, Kínából származnak.
A teákat külön is megvásárolhatja 50g-os és 100g-os kiszerelésben díszdobozban!

A Teáról...

EGÉSZSÉGES FEKETE TEA / schwarz tee
A fekete tea hatóanyagai a thein, a csersavak, az illóolajok és a vitaminok. A thein élénkítő hatása a központi idegrendszeren keresztül serkenti a vérkeringést és a légzést. Az agy több oxigénhez jut, mely által növekszik a szellemi teljesítőképesség. A csersavak nyugtató-stabilizáló hatást fejtenek ki a testi-lelki folyamatokra.
Az illóolajak pedig anyagcsere-élénkítő hatásukon túl a tea aromájának alapját is képezik.


EGÉSZSÉGES ROOIBOS TEA (VÖRÖS TEA)
Az egészségre gyakorolt hatást nézve, a rooibos tea sem marad el a többi tea mögött.
Az, hogy még nem épült be a köztudatba, úgy, mint a zöld tea, az annak köszönhető, hogy a rooibos tea nem tekint vissza olyan hosszú múltra, és jótékony hatásaira is többnyire csak az elmúlt évtizedekben derült fény.
Ez a tea bőséges ásványi anyag forrásként szolgál.


EGÉSZSÉGES FEHÉR-ZÖLD TEA / weiß-grün tee
A fehér-zöld tea élettani hatásai bizonyítottan egyedülállóak.
Nem csupán az ókori Kínában tisztelték kedvező hatásai miatt ezt a zöldes-fehér növényt, hanem napjaink modern kutatólaboratóriumaiban is bebizonyosodott: a fehér és zöld tea kiváló hatást gyakorol az emberi szervezetre. Ez elsősorban rendkívül magas antioxidáns-tartalmának köszönhető. Éberségnövelő, lecsökkenti az alvásszükségletet, kondícióban tartja az elmét. Látásjavító, megőrzi a szemgolyó nedvességtartalmát és fiatalságát.
Kedvezően befolyásolja a magas vérnyomást, a koleszterin anyagcserét, ennek köszönheti infarktusellenes hatását, és ezért jó az agyvérzés és az érelmeszesedés megelőzésére. Elkészítési idő: 2-3 perc


EGÉSZSÉGES GYÜMÖLCSTEA / obst tee
A tiszta gyümölcsteák nem tartalmaznak keserűanyagot és koffeint, így elkészítésük során sem kell óvatosan mérnünk az áztatás, forralás idejét, illetve attól sem kell tartanunk, hogy az esti órákban túlságosan felélénkítenek minket. A gyümölcsteák elsősorban szomjoltóak - hidegen és melegen egyaránt fogyaszthatóak. A gyümölcsteák alapját szárított, kandírozott gyümölcsök, virágszirmok, növényi részek és egyes gyógynövények változatos összetételű keveréke alkotja. Elkészítési idő: 8-10 perc